Ваксината на Pfizer/BioNTech осигурява защита и след 6 месеца, а също

...
Ваксината на Pfizer/BioNTech осигурява защита и след 6 месеца, а също
Коментари Харесай

Разкритие. Колко защитава Pfizer?

Ваксината на Pfizer/BioNTech осигурява защита и след 6 месеца, а също и против варианта от ЮАР, оповестяват NBC, " Ройтерс " и други медии.

От двете компании оповестиха, че имунизацията им показва 91% успеваемост при предварителна защита на вируса. Те се базират на обновени данни от направено изследване, в което са включени хора, които са ваксинирани преди 6 месеца.

Ваксината също показва 100% успеваемост при предварителната защита на заболяване измежду участниците в тестване в ЮАР, където новият вариант B.1.351. е преобладаващ, макар че броят на тези участници е релативно дребен - 800.

Докато новите данни демонстрират успеваемост от 91,3%, което е по-малко от 95%, когато бе обявено в началото през ноември след тестване с 44 000 души, броят на новите варианти по света в този момент е доста по-голям от преди.

Актуализираните резултати от последната фаза на тестване на имунизацията демонстрират, че две дози обезпечават висока отбрана 6 месеца след слагането на втората доза.

В допълнение имунизацията осигурява 95% успеваемост при предварителна защита на тежко боледуване. Само при 1 от 21 тежки случая е сложена ваксина, което значи 95,3% успеваемост, като се употребява определението за тежко заболяване на Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати.

Няма тежки случаи измежду имунизираните, което значи 100% успеваемост при тежко заболяване, което е съгласно дефиницията на Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите на Съединени американски щати.

От двете компании твърдят, че не са открили съществени странични реакции на имунизацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР